2020 LGS Açık Uçlu Sorular mı Geliyor?

2020 LGS Açık Uçlu Sorular mı Geliyor?

Milyonlarca öğrenci günümüzde sınav maratonuna hazırlanıyor. Özellikle LGS sınavının nasıl geçeceğini ve soru tiplerini çok merak eden öğrenciler, bu yönde araştırma yapmaya başladı. LGS modeline açık uçlu sorular geleceği hakkında detaylı bilgiler bulunuyor. Bu anlamda veliler ve öğretmenler durumu öğrenmek ve öğrenciler için buna göre ders ve çalışma planı hazırlamak istiyor.

2020 LGS’de sistem, testleri otomatik olarak tarayarak puan verecek. Bununla beraber açık uçlu soruların cevapları iki öğretmene çocukların isimleri gizlenerek gönderilecek. Bir öğretmenin ne kadar çok öğrencisi bulunuyorsa o kadar çok sınav sorusuna cevap verecek. Bu puanlama yapılırken öğretmen “Yanlış”, “Doğru” ve “Az doğru” şeklinde seçenekleri işaretleyecek. Eğer iki öğretmen de öğrenci için aynı seçeneği işaretlerse, puan otomatik olarak sisteme aktarılacak. Fakat öğretmenler farklı sonuç sunarsa üçüncü bir öğretmen cevapları tekrar kontrol edecek. Üçüncü öğretmenin sonucu ile hangi sonuç eşleşirse sisteme o sonuç girilecek. Bu şekilde haksızlığın ve torpilin de önüne geçilmiş olacak.

Veliler yaklaşık 1 hafta sonra öğrencilerinin puanlarını sistemde görebilecek. Özel okuldaki çocukların sınavları devlet okulundaki öğretmenlere okutulacak. Bu şekilde adam kayırma ve kopya verme gibi sorunların üstesinden gelinmesi bekleniyor.

Soru Dağılımı Nasıl Olacak?

LGS’de 20 matematik, 20 fen bilimleri, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi, 20 Türkçe, 10 inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile 10 yabancı dil sorusu yer alacak.

Pruva Akademi, her geçen gün yenilenen ve değişen eğitim sistemine uygun soru kitapları çıkartmakta ve öğrencilere dersleri konusunda en iyi ek desteği sunmaktadır.